В ОС Windows 10 Anniversary Update ще има повече рекламни плочки

0
9

Една от особеностите на новата ОС, която не се харесва много, е рекламата. Тя е ненатрапчива и почти незабележима, но започна да се появява с старт-менюто, в съобщенията и дори при заключен екран – нещо, което не се харесва на потребителите. Още при включването на персоналния компютър или таблета, освен стандартните приложения се виждат и пет рекламни плочки.

 

В новата версия Windows 10 Anniversary Update тези плочки няма да се 5, а 10. Едновременно с това броят на истинските програмни плочки ще се понижи от 17 на 12. Това показва слайд от презентацията по време на конференцията WinHEC 2016, който бе забелязан от специалистите на Neowin. Рекламните плочки най-често са линкове, които препращат потребителя към електронния магазин, където му се предлага да закупи приложение или игра.

 

Не е много приятно да се разбере, че фактически рекламата в операционната система Windows 10 Anniversary Update ще стане повече. Но от друга страна, премахването на тези рекламни плочки не е трудно. Те могат да се отлепят от старт-менюто, а ненужните приложения от партньорите на Microsoft да се изтрият.

Това засега е един сравнително безобиден и ненатрапчив начин за рекламиране, стига в бъдеще да не се задълбочи и да няма начин за премахване.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за