В ОС Windows 10 Pro вече не може да се блокира Windows Store

0
8

Microsoft вече не разрешава на системните администратори да блокират достъпа до електронния магазин с приложения Windows Store за потребителите на Windows 10 Pro чрез груповите политики, въпреки че това е едно от изискванията за някои корпоративни мрежи.

 

От Windows 10 Pro версия 1511 тази възможност е премахната. Възможността за блокиране на каталога с приложения остана само във версиите Enterprise и Education.

Microsoft потвърди официално тази информация и уточни, че корпоративните потребители могат да инсталират версията Windows 10 Enterprise.

„Microsoft има за цел да помогне на предприятията в управлението на тяхното обкръжение, като в същото време предоставя на потребителите възможност за избор на приложения и хардуер, които ще ги направят по-продуктивни в работата и в живота“ – се казва в официалния коментар на Microsoft. „Версията Windows 10 Enterprise е нашето предложение, което осигурява на IT-професионалистите детайлен контрол върху софтуера и хардуера на техните компании. Windows 10 Pro предлага само част от тези възможности и се препоръчва за малкия и средния бизнес, за който е достатъчен частичния достъп до специалните настройки, но не и всичко, което използват IT-професионалистите в големите предприятия. Възможността за блокиране на достъпа до Windows Store е необходима предимно за организации, които имат нужда от пълен контрол на корпоратиовните устройства, а това е част от задачите на Windows 10 Enterprise“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за