В Пакистан ще блокират SIM картите на отказалите Covid-19 ваксина

9
789

В Пакистан правителството на щата Пенджаб реши да блокира SIM картите на всички граждани, които отказват да се ваксинират срещу новия коронавирус, съобщи ARY News. До изключително радикалната санкция се стигна след среща, ръководена от министъра на здравеопазването д-р Ясмин Рашид в Гражданския секретариат на една от най-големите области в страната през миналата седмица.

Въпреки многото смъртни случаи в Индия и Пакистан и неконтролируемото разпространение на Covid-19, в Пенджаб, ваксинацията не върви никак добре и въпреки сериозните опити на местното правителство – ваксинирани са само 19% от хората.

Освен това около 300 000 души не са се върнали, за да получат втората доза, след като са получили първата си доза от началото на ваксинацията на 2 февруари, съобщават властите.

Министърът на здравеопазването обяви, че правителството на провинцията ще използва всички ресурси, за да спре разпространението на коронавируса в провинцията. Освен мярката, засягаща мобилните оператори, в Пенджаб правителството вече реши да спре да плаща заплатите на служителите си, които не са получили ваксината Covid-19, считано от юли. За сега не е съобщено кога ще започне блокирането на SIM картите, но се предполага че то също ще стартира през юли.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари