По време на протичащото в Пекин автомобилно изложение, японската компания анонсира седана Nissan Sylphy Zero Emission. Електромобилът е създаден на базата на новото поколение хечбек Nissan Leaf.

Новият модел Nissan Sylphy Zero Emission е първият електромобил, създаден в Китай, специално за местния пазар. От техническа гледна точка седанът много прилича на базовия модел Nissan Leaf 2018 с електродвигател с мощност 110 KW (150 конски сили). Но точните технически параметри на автомобила ще излязат в края на тази година, когато е планирано началото на серийното производство.

Единственият параметър, който японският производител сподели е пробегът от 338 километра според китайския цикъл от тестове. Nissan каза още, че батериите са поставени под седалките, като по този начин се е увеличило мястото за краката и общият обем на купето.

По време на представянето, представителите на Nissan заявиха, че от модела Nissan Leaf вече са продадени 320 000 броя по целия свят. През месец януари продажбите бяха 300 000. Автомобилният производител каза, че Nissan Sylphy Zero Emission е първият от следващите 20 електромобила, които компанията ще произведе през следващите 20 години.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари