В подготовка за колонизацията на Марс, учени изследват пещера с дрон

10
839

Предполага се, че когато човечеството започне да колонизира Марс, то ще бъде принудено да се крие във вулканичните пещери на планетата. Там първите „марсианци“ биха намерили защита срещу високите температури, радиация и падащите върху повърхността на планетата астероиди. Въпросът е, как да бъдат изследвани тези пещери? Учените от SETI имат идея.

За целта екип, воден от Паскал Лий, използва дрон, оборудван с лидар, за да изследва вътрешността на голяма пещера в Исландия. Успешно е съставена карта на труднодостъпната локация, както и информация за нейната геологична история. Според учените, най-важното е уникалността на използвания метод.

Лий заяви в интервю за Digital Trends:

„Нашите тестове са първите, използващи новата обещаваща концепция, която е бърза и работи от разстояние. По този начин ще изследваме многобройните пещери на Луната и Марс, за някои от които предполагаме, че са богати на лед. На високи надморски височини, разбира се, атмосферата е твърде разредена за използването на дронове с перки. Вместо това можем да ползваме… неголеми летателни апарати с малки ракетни двигатели.“

Според учените, модифицираните дронове са по-надеждни за осъществяването на подобен тип проучвания от сегашните конвенционални методи за изследване на пещери. Луноходите и други наземни средства не са особено гъвкави, тъй като се влияят силно от неравния терен. Според Лий, на дрона му е нужно изключително малко време, за да сканира средата, след което излиза от пещерата безпрепятствено.

Самата машина е проектирана от Astrobotic, частна космическа компания, разработваща Lidar технологията за трасиране на терени. Тя съчетава изображения на видима пулсираща лазерна светлина, с помощта на която се изгражда 3D модел. Дронът дори не се нуждае от GPS. Лий добави:

„Дронът буквално изгражда триизмерен модел на средата в реално време и използва наученото, за да продължи да изследва.“

Проучването на пещерата в Исландия е успешно, но дронът трябва да мине през редица модификации, докато стане готов за космическа мисия.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
3 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
favrОт Хуауей ползват ЕпълПалустиниец115Ало Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пипи
пипи

В „Прометей“ има нещо подобно.

bbbb
bbbb

И аз точно се сетих за Прометей 🙂

bbbb
bbbb

Тук има и видео от даденият дрон: https://www.youtube.com/watch?v=jKWO9ckrucg

Чоко и Боко
Чоко и Боко

Никой не е стъпвал на Луната ама видиш ли вече били на МАРС т.е. на една светлинка в небето хахаха ! Фалшивите МАРСИАНСКИ мисии ги правят главно на Devon Island Canada понеже няма жива душа живееща там която да им попречи да си правят врътките и фалшификациите ! Не ви трябва даже ДАРК УЕБ ,че да намерите материали и снимки по въпроса ,че всичко което прави НАСА е фикция с цел да оправдае кражбата на МИЛИАРДИ долари всяка година от американският данъкоплатец и за да е всичко „достоверно“ и другите държави са си направили такива агенции и крадът от парите… Виж още »

Ало
Ало

Колко рубли взе за този пост?

115
115

Каланизаторите ще се крият в пещерите… Ха-ха-ха
А защо първо не калонизирате Луната?

Палустиниец
Палустиниец

То хубаво, обаче първо да колонизират Марс пък тогава да мислят как ще изследват пещерите.
И това с този дрон да говорят за Марс трябва да е някаква шега… няма как да си вярват, че ще го ползват при -100 -200 градуса.

favr
favr

когато външния ти дълг рязко надхвърли 20 трилиона, и колонизирането на марс стане наложително …:)

От Хуауей ползват Епъл
От Хуауей ползват Епъл

Когато външния дълг се смята – реален външен дълг + вътрешен на федералното правителство към отделните щати, а БВП-то ти покрива около 80% от него на година. Това поставя САЩ на много изгодна позиция като първа икономическа сила, чиято валута се ползва за световен резерв, включително от Русия и Китай, които дори инвестират в същия този външен дълг на САЩ.

favr
favr

когато парите ти нямат покрития и ги печаташ безразборно, трупайки дълг, разчитайки основно на монопол върху продажбата на нефт, обезпечен чрез ядрено оръжие и самолетоносачи, тогава глупостите дето пишеш губят смисъл…