В приложението Google Maps се появиха камерите на КАТ

5
7956

Потребителите, използващи приложението Google Maps обърнаха внимание, че на картите са се появили нови обекти. Това са камерите на КАТ, засичащи превишението на максимално допустимата скорост. Новата функционалност постепенно се разпространява във всички региони и до няколко месеца трябва да се разпространи във всички държави.

Google още в края на миналата година даде възможност на потребителите да споделят чрез приложението информация за разположените камери на КАТ. Сега изглежда са се натрупали достатъчно данни и интернет гигантът вече ги прави достъпна за всички. Възможността за споделяне на информация за камерите и тяхното изобразяване на картите са добре познати от приложението Waze, което Google купи преди пет години за около $1 милиард.

Освен това приложението Google Maps може да показва максимално разрешената скорост на пътищата, за които корпорацията има информация. По време на движение, максималната допустима скорост се показва в долната лява част на екрана на смартфона. Google реализира тази функция преди година и половина за Сан Франциско и Рио де Жанейро, а сега я прави достъпна и за други места. Засега това са страните САЩ, Великобритания и Дания.

Пътните камери за засичане на скоростта са отбелязани на картите с оранжева иконка. При приближаване към подобна камера смартфонът може да каже фраза или да подаде специален звуков сигнал. Според портала Mashable, следващите страни, в които ще бъде въведена новата функционалност са Австралия, Бразилия, Русия, Мексико, Канада, Индия и Индонезия.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ValkostbluewatermmmmДаниел Десподов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mmmm
mmmm

Функцията не е достъпна за България г-н Десподов, България има КАТ в Дания, САЩ и Великобритания нямат ‘КАТ’…..

Това е все едно да ни кажете, че Google Maps предоставя графика на Руското БДЖ ……..

Даниел Десподов
Даниел Десподов
mmmm
mmmm

Само това имаме, но е fan made.

bluewater
bluewater

Дадения от вас линк не отговаря на статията.

Valkost
Valkost

Ползвам от половин година „Mio Mivue 792D“ камера ! Имаше само 2 камери за скорост в софтуера . Всеки месец се обновява но броя на камерите не се променя ! Има обаче едно бутонче и като се изравня с някоя камера, при натискането запомня местоположението ! Следващия път, когато приближа същото местоположение още от 500 м ме предупреждава ! Готина функция според мен !