В Русия вече е забранено ругаенето и оскърбяването на властта в интернет

15
754

На 29-ти март 2019 година в Руската федерация влязоха в сила два законопроекта, предвиждащи наказания за публикуване в интернет пространството на недостоверна обществено значима информация, както и за оскърбяване на властта и държавните символи. Минималната глоба е 30 хиляди рубли ($463), а максималната – 1,5 милиона рубли (малко над $230 000). Предвижда се и арест за нарушителите. За публикуване на фалшива информация са предвидени наказания както на интернет ресурсите, включително официално регистрираните медии, така и за обикновените граждани – физически лица.

За оскърбяване на обществото, държавата и официалните символи на РФ и органите на властта се налага глоба от 30 000 до 100 000 рубли. При повторно нарушение глобата се увеличава от 100 000 до 200 000 рубли, а при трето подобно нарушение глобата е в размер на 30 хиляди рубли или 15 денонощия арест.

За разпространение на фалшиви новини физическите лица ще бъдат глобявани със сума от 30 000 до 100 000 рубли „с конфискация на предмета на административното нарушение“. За длъжностните лица същата глоба е от 60 000 до 200 000 рубли.

За фалшива новина, създала пречки за функционирането на обекти със значителна транспортна или социална инфраструктура, за комуникациите, енергетиката и кредитните институции на страната, е предвидена глоба в размер от 100 000 до 300 000 рубли за физическите лица, от 300 000 до 600 000 за длъжностните лица и от 500 000 до 1 милион рубли за юридическите лица.

За фалшива новина, довела до смъртта на човек или до масовото нарушение на обществения ред глобите достигат 400 000 за физическите лица, до 900 000 за административните лица и до 1,5 милиона рубли за физическите лица.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
8 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
Да ти Е капитализма!РусиПетърmhmCoca Cola Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Драхмата
Драхмата

Братушките смело прогресират и влизат триумфално в 1984та година

Шакарон
Шакарон

Уж свободата на словото, реално свобода на мафията и олигарсите.

Иван
Иван

Че то и тука е така. Като наречеш кмета на Стара Загора смешник (заради ремонтите) и той вече е готов да те съди.

Coca Cola
Coca Cola

Правиш ли разлика, когато един човек те съди като лице и си търси правата като лице и от това държавата да те съди и държавния апарат да обяви закон, че нямаш право да говориш срещу него? В БГ няма закон, който да ти забранява да говориш срещу някого.

Капитализъм
Капитализъм

Времето на Путин е преброено, руският народ е доказал исторически, че няма да бъде мачкан!

mhm
mhm

Руския народ е мачкан винаги, той така си е свикнал и така си обича, тия орки, жалко за немалкото умни и нормални хора там, които още не са емигрирали.

Barni
Barni

Вижте какво се случи в страната, която е изметта на човечеството – сащ, отнеха лиценза на българин, защото е целунал публично жена! Но, ако беше нещо хомосексуално, това щеше да бъде аплодирано от всички в сащ! сащ искат да превърнат целия свят в еднополов!

F*ck F*ck the USA
F*ck F*ck the USA

Какво общо имат САЩ с тази новина бе трол ватнишки?

Професора
Професора

Barni, определено не ти се отдава да разсъждаваш. За неграмотността ти даже няма и да дискутираме.

Coca Cola
Coca Cola

Само дето не идва от държавата, разлика правиш ли? Едното е държавна политика, другото е джендърски активизъм на адвокатка, не постановление на държавата.

Да ти Е капитализма!
Да ти Е капитализма!

А тези закони, по които биваш съден за целувка на жена, от къде идат, бре, умнико? Да не би адвоката да си ги е измислил?
Иначе по темата – браво на Путин! Така се управлява със здрава ръка! Като искаш да псуваш и ругаеш властта – ще си плащаш! Това да не ти е нашенската слободия.

Мирослав
Мирослав

За разпространение на фалшиви новини…

Че те ръководителите на Русия създават най – големите фалшиви новини. И може би най- най – голямата е, че Русия се въоръжава, защото някой ще я напада.

Coca Cola
Coca Cola

Именно, защото знаят какво правят с хибридните си погроми срещу демокрациите, те не искат същото да се приложи спрямо тях, но има и друго – който контролира всичко, накрая не контролира нищо. Русия е била велика, защото е имала народ, никой управник не може да смачка този народ, нито този жид, нито предния жид, нито жидовете от КПСС.

Петър
Петър

След като има глоба за фалшиви новини, дали има награда за истински? Истинските трябва да са платени. И двойно платени, ако включват подробности.

Руси
Руси

Абе вие от дневник.бг и тук ли налазихте, аре марш обратно.