fbpx
7.9 C
София

В Русия започнаха да идентифицират психичните аномалии с помощта на VR

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В Русия бе разработена технология за идентифициране на хората с психични разстройства с помощта на виртуална реалност. Информацията е на изданието Известия.

Новата VR система е разработен от специалистите на Самарския държавен медицински университет. Те са създали първата в света технология за триизмерна психодиагностика, като тълкуването на резултатите става с помощта на невронна мрежа, в която се използват алгоритми с елементи на изкуствен интелект. „Психодиагностиката във виртуалната реалност“ е в състояние автономно да оцени психологическото състояние на човека и да създаде психологически портрет на неговата личност.

Процесът е следният: тестваният си слага VR шлем или очила за виртуална реалност, след което му се показва специализирано медийно съдържание. Чрез многобройни опити и експерименти е станало ясно, че след три максимум четири минути гледане на подобно видео човекът започва да възприема виртуалната реалност като истинска и неговият мозък по съответен начин реагира на това 3D съдържание. По време на целия този процес многобройни сензори измерват неговите физически показатели – пулс, дишане и т.н. Именно по този начин се оценяват психологическите качества на човека.

Получените от използвания изкуствен интелект резултати могат да се интерпретират и използват за най-различни цели. Така например, тази система може да оценява хората според тяхната ефективност на работа, ниво на самооценка, агресивност и още много други. Накрая специализиран софтуер автоматично формира отчет със съответните изводи и детайли.

Предвижда се „психодиагностиката във VR“ да се използва най-вече при кандидатстване на работа, за да могат да се получат по-достоверни данни от проведеното интервю.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Дедо Мраз
Дедо Мраз
3 месеца

Да заложим какво ще стане !
Като гледаме обещанията от 2000 досега – няма никакво покритие 🙂

P.S. Към KALDATA – преведени ли ви пращат статиите от СеСеСеРе или се мъчите да ги превеждате чрез Yandex.RU ?

Дедо Мраз
Дедо Мраз
Отговор на  Дедо Мраз
3 месеца

К’кв Боко те гони – виж Путкин какви ги дрънка от 20 години !

Дедо Мраз
Дедо Мраз
Отговор на  Дедо Мраз
3 месеца

На колене 🙂 … знаеш за к’во

ngc-bg
ngc-bg
3 месеца

Интересно ми е, тези които се надпреварват да дрискат под всяка новина, вкарвайки и проповядвайки политическите си пристрастия (независимо дали са ориентирани източно или западно), дали са професионалисти в това или просто със сериозни проблеми от психологическо естество.
Третият вариант е комбинация от двете…За какво иначе се стремят да освинят всичко?
Така само провокират простотията в други и става мазало от политика, пропаганда, простотия и сеир. Няма никаква логика и смисъл!

Последна редакция 3 месеца от ngc-bg
Неумотния
Неумотния
Отговор на  ngc-bg
3 месеца

Работа им е

Dragister
Dragister
3 месеца

Самовар

Шишо
Шишо
3 месеца

„Πpeдвиждa ce „пcиxoдиaгнocтиĸaтa във VR“ дa ce изпoлзвa нaй-вeчe пpи ĸaндидaтcтвaнe нa paбoтa, зa дa мoгaт дa ce пoлyчaт пo-дocтoвepни дaнни oт пpoвeдeнoтo интepвю.“ А защо тази технология няма да се използва най-вече за медицински цели? Докога в това робско государство (сиреч господарство) ще продължават да не ценят човека? Докога ще мачкат човешкото достойнство и потъпкват човешките права? Откъде накъде работодател бъдещ или настоящ ще те гледа дали ти „хлопа дъската“, е ако не си трол де? Ами това си е 1:1 като „борбата с психичните заболявания“, които по стар руцки господарски обичай, обхваща само опозиционерите на текущия режим. А… Виж още »

Нови ревюта

Подобни новини