fbpx
21.8 C
София

В Русия рязко намаля асортиментът на предлаганите електронни устройства и битова техника

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Руските ритейлъри съобщиха за рязко намалял асортимент на битова техника и електроника поради липсата на внос от чужбина. В резултат от това на руския пазар вече се предлагат най-евтините стоки на китайските и турските брандове.

Руската РБК съобщи, че руските продавачи на най-различна техника се оплакват, че запасите от техника и електроника са на практика изчерпани. Почти всички чуждестранни компании вече са напуснали територията на Руската Федерация и доставки на нова битова техника и електроника почти няма. Проблемът се задълбочава и от това, че чуждестранните транспортни компании отказаха да работят с Русия.

На руския пазар вече не се предлага продукцията на европейските, корейските и американските брандове. Това са най-разнообразни стоки – миялни машини, прахосмукачки, хладилници, телевизори, техниката и смартфоните на брандовете Bosch, Electrolux, Dyson, Samsung, Miele и Apple.

Да напомним, че след руската инвазия на територията на Украйна, на Русия бяха наложени многобройни и най-различни санкции. Те не са директно насочени към потребителската техника, но заради възникналите сериозни проблеми с логистиката, валутните промени и натиска на международната общественост, почти всички чуждестранни брандове заявиха, че спират да работят на територията на Русия и напускат тази страна.  Наложеният от Европа нов пакет от санкции забранява износа за Русия на електронни устройства за домашно ползване с цена над 750 евро и електронни устройства за запис на видео и/или звук с цена над 1000 евро.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини