В САЩ бе създаден криптовалутен благотворителен фонд за борба с рака

1
155

Организацията с нестопанска цел „Американска онкологична общност“ (ACS) създаде благотворителен фонд, в който даренията могат да бъдат единствено във вид на криптовалута.

Създателите на новия fond възнамеряват да съберат минимум един милион щатски долара в цифрова валута още в началото на тази година. Приемат се дарения в биткойни, Ethereum, Cash, Litecoin и още редица други криптовалути.

„Ние нямаме желание към тази мисия да се присъединяват колкото се може повече хора. Ние просто даваме възможност за извършване на дарения по възможно най удобния за всеки човек начин“ – заяви временният директор по цифровите технологии на ACS Джеф Клаас.

Фондът е създаден съвместно с платформата за организиране на благотворителни дейности The Giving Block, която вече помогна над 100 организации да се присъединят към криптовалутната филантропия. Досега ACS приемаше криптовалутите дарения в биткойни чрез BitPay.

Първият филантроп, подарил над 250 хиляди щатски долара, може да даде името си като наименование на новия фонд или името на своя най-близък. Имената на благотворителите с дарение от десет хиляди американски долара ще бъдат поместени на почетната стена на организацията.

В края на 2020 година биткойн общността подари над един милион долара на малкия бизнес в САЩ за подпомагане на малките компании в условията на пандемията от новия коронавирус.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари