В САЩ започна работа услуга за тротинетки, които сами пристигат до потребителя

0
525

Американската компания Tortoise започна в предградията на Атланта тестовете на нова услуга за даване под наем на електрически тротинетки с дистанционно управление. Те сами пристигат до потребителя и след приключване на времето на наема самостоятелно за завръщат за зареждане. По този начин става възможно тяхното съвсем лесно управление и равномерно разпределение в региона.

Новата услуга решава няколко проблема наведнъж, които спираха развитието на този удобен градски транспорт. Един от тези проблеми е лошото преразпределяне на тротинетките след тяхното използване. В резултат от това цели квартали в популярните региони на градовете се напълват с тротинетки, които пречат както на пешеходците, така и на автомобилите. Това е и причината в някои райони на Сан Франциско властите да налагат ограничения на работата на фирмите, предлагащи почасов наем на тротинетки.

Стартиращата компания Tortoise решава този проблем по съвсем очевиден начин. Нейните тротинетки имат камери, системи за автоматично и дистанционно управление, както и две малки допълнителни колелета, които се показват при необходимост и дават необходимата устойчивост на тротинетката, когато тя се движи самостоятелно.

След като получи поръчката, операторът изпраща заредената тротинетка до потребителя, като я контролира чрез камерата. Когато приключи времето на нейното използване, тя самостоятелно се завръща на базата, където се дезинфекцира и зарежда. Ако тротинетката бъде ударена или по някаква причина се повреди, изпраща се човек от поддръжката.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари