В САЩ разкриха социална мрежа за секс услуги, организирана от професори

0
28

Американските правоохранителни органи са разкрили съществуването на социална мрежа, специализирана в услуги от сексуално естество, съобщава The New York Times.

В четвъртък, 23 юни, в Албюкърки, щата Ню Мексико, е бил арестуван 71-годишният Крис Гарсия, който в периода 2002 – 2003 година е бил ректор на Университета на щата, а сега е негов почетен професор. Опитният педагог е задържан в рамките на разследването на дейността на сайта за секс-услуги Southwest Companions. Според следствието, Гарсия, под ника „Burquepops“, е бил част от т. нар. „ловен клуб“ в рамките на социалната мрежа, чиито членове намирали и привличали за целите на дейността на сайта нови проститутки и клиенти.

Както отбелязват следователите, през последните седмици професорът се е опитвал да унищожи доказателства за своето членство в общността. Въпреки това, получените данни са били достатъчни, за му бъдат предявени обвинения в насърчаването на проституция, престъпен заговор и фалшифициране на доказателства.

Гарсия не е единственият задържан по този случай. През уикенда полицията е арестувала Дейвид Флори, професор по физика в Университета „Файърли Дикинсън“ в Ню Джърси. Той е сочен за организатор на мрежата и главен неин идеолог. 68-годишният преподавател е бил арестуван в кафене в Албюкърки, откъдето е влизал в сайта. Повдигнати са му обвинения по 40 точки, свързани с проституция. По-късно Флори е бил освободен под гаранция в размер на 100 хиляди долара.

Southwest Companions е функционирал като закрито общество, за достъп до което е било необходимо да се премине строг подбор. Според следователите, мрежата се е състояла от 200 проститутки и 1400 потребители на секс услуги. Колко дълго е работил сайтът, засега все още не е установено. Очаква се в близките дни арестите по случая да има и други задържани, добавя агенция „Ройтерс“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари