В свое разследване ФБР подслушало 3 млн. разговора без да се стигне до нито една присъда

4
41

Използвайки едно-единствено разрешение от съда по едно-единствено разследване, федерални агенти в САЩ някакси успели да подслушат милиони телефонни разговори.

Разследвайки трафик на наркотици в щата Пенсилвания, агентите на ФБР получили право да послушват разговори в рамките на два месеца. За този период били прихванати 3 292 385 телефонни обаждания и съобщения, макар в доклада на Бюрото да не се споменава защо е необходим толкова голям брой.

Е, при всичките тези подслушвания поне разследването е довело до нещо положително и престъпността е понесла удар, нали? Оказва се обаче, че това не е така.

Всичките тези милиони разговори не са били достатъчни за нито една присъда. Направени са една дузина арести, но до момента нито един от тях не е довел до дело.

„Това не е изненада, защото средно много малък процент от разговорите са инкриминиращи и много малък процент от тях водят до присъда“, коментира преподавателят по право в университета Станфорд Албърт Гридари, посочвайки проблемите на масовото подслушване.

В такъв случай, дано агентите поне да са чули някои пикантни клюки, защото очевидно нямат какво друго да покажат като добре свършена работа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари