В Северна Америка има най-много устройства с iPhone и Android

3
26

Едва ли някой е учуден от разкритията, които са показани в новото изследване на статистическата компания AdMob. От него става ясно, че най-много iPhone и Android устройства има в Северна Америка. В проучването са разгледани и другите географски райони, където двата вида устройства са представени.

Веднага прави впечатление, че мобилните устройства, които работят с Android са концентрирани основно в Северна Америка. За сметка на това, iPhone има по-равномерно разпределение в световен мащаб. Тук значение имат два основни фактора. Единият е маркетинговата политика на Apple, която е много ефективна и последователна, а другият е времето. Android е сравнително нов играч на пазара и тепърва си пробива път извън континента, на който оперира основно компанията, която го създаде.

Графиките съставени от AdMob показват, че 75% от всички Android устройства са локализирани в рамките на Северна Америка. Азия е на второ място и там обхвата на новата операционна система е 12%. В Западна Европа обхватът е сходен и във вид на цифри представлява 11%. iPhone е представен в Северна Америка с 49% дял. 28% са потребителите на устройствата в Западна Европа, а 14% е обхватът в Азия.

Според AdMob, в световен мащаб има 11.6 милиона устройства, които са базирани на Android, докато тези с операционната система iPhone са цели 40.8 милиона.

Допълнителна информация за статистиките можете да видите на долните таблици.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари