В секретна лаборатория на Tesla се разработва акумулаторна батерия убиец на конкурентите

31
4384

Американските медии изясниха върху какво работят специалистите на Tesla в отделно помещение – лаборатория на втория етаж на фабриката във Фримонт. Това са акумулаторни батерии от нов тип, които не само разкриват пътя към пробег от над 640 км с едно зареждане, но и ще направят електромобилите много по-евтини.

CNBC съобщи, че Tesla ще изгради собствено предприятие за производство на новите батерии. Това са акумулаторни батерии от ново поколение, върху които в момента тайно работят най-добрите инженери и специалисти на компанията.

От 2014 година Tesla използва батериите на своя партньор Panasonic. Но педантичните японци не одобряват периодичните резки ускорения на работата, налагани от Илън Мъск. Ето защо той започва собствено производство. А сега медиите разбраха къде се води научноизследователската работа.

Според CNBC, секретната лаборатория е разположена в отделно здание близо до фабриката на Tesla във Фримонт. Преди време Electrek съобщи за затворена за външни лица зона-лаборатория на втория етаж на завода. Най-вероятно това е същият отдел, но сега е още по-изолиран.

Аналитиците на IHS Markit посочват, че към днешен ден акумулаторният блок е е най-скъпият елемент в електромобила. И към днешен ден голяма част от тези пари получава Panasonic, а не Tesla. Ако специалистите на Tesla наистина създадат акумулаторни батерии от ново поколение, то автомобилната компания на Илън Мъск значително ще изпревари конкуренцията.

31
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
20 Отговори на коментарите
24 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

Пожелавам им успех и в това начинание!

Ебачев
Ебачев

Илон нали е много честен, ще предостави ли технологията на други компании включително китайски, за да може все пак повече хора по света да си позволят въпросната технология, или ще я запази за себе си с цел пИчалба??
Или викаш честен мошенник е 😀 😀 😀

Тони Стоянов
Тони Стоянов

Няма нужда те Китай ще си купят една Тесл`а и сами ще разкрият технологията. Да не говорим, че литиево керамичните батерии идват от тях не съм сигурен и за LiFePo4. Така, че и те не спят.

DragonSlayer
DragonSlayer

Ебачев, ко викаш – той да налива няколко години милиони в разработка и накрая да опъне серията, да извади продукта и който иска – да взима на воля.

Време е да разберете, че утопичният комунизъм просто не функционира, нито на хартия, нито на практика.

Ебачев
Ебачев

Толкова минуси досега не съм получавал!! Разбира се че не става дума да им я даде „наготово“ ами поне срещу някакво заплащане, процент или нещо от сорта. Ами като не съществува утопичния комунизъм тъз година 35 градуса лятото, след 5-10 годинки 45 и ще се мре със хилядите….щото благосъстоянието, лицемерието и алчността на един човек ще излезе по важна от благосъстоянието на планетата. (не говоря за Мъск конкретно) Природата ще си връща тъпкано всичкия тоя нефт дето горим. Имате ли представа колко разработки на ключови технологии не са видели бял свят и близките 100 години няма да видят, заради такива… Виж още »

Ебачев
Ебачев

Междудругото, сигурен съм че почти всички натряскали минуси на първия ми пост нито са чували, нито са пипали LiFePo4 акумулаторни клетки
😀 😀 😀

(*)
(*)

Не разбирам какво ти пречат някакви минуси

Dave
Dave

Ебачев, Мъск вече отвори всички патенти на Тесла (безплатни а не като на Апъл) и освен това многократно е казвал че приветства конкуренцията и иска да се развиват електрическите коли. Даже наскоро покани всеки който иска да ползва неговата – за момента и най-голяма зарядна мрежа. Но ти казваш че е измамник? Дообре…

DragonSlayer
DragonSlayer

„Срещу заплащане“ и „процент“ си е точно обратното на това, което твоето първо мнение внушаваше. Радвам се, че мирогледът ти не е съвсем илюзорен, както си помислих в началото. Иначе, да, светът съвсем не е идеално място, защото се населява от неидеални хора – ние сме егоисти, недалновидни и цинични в по-голямата си част и действаме по съответния начин. Тровим природата, тровим сме си и останалите и това съвсем не е голямо прозрение. Трябва да свикнеш с тази мисъл. Не можеш да направиш кой знае какво, освен в своето обкръжение. Да се тормозиш, че някой някъде е стопирал технология, която… Виж още »

115
115

Не се впечатлявай от минусите тук. Те са от 14-15 годишни лапетии, които нямат представа къде се намират.

Топурдаков
Топурдаков

И да я предостави на китайците, освен поредния боклук, какво друго мислиш, че ще произведат?!

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Мъск вече предостави десетки патенти, собственост на Tesla, за свободно използване, без ограничения. Новина имаше и тук, в Kaldata преди няколко месеца. Тогава го обвиняваха в това, че по този начин се „мазни на хората“ и опитва да подкупи общественото мнение…
Нямате угодния хейтърите. Никога, от нищо не сте доволни, освен от онова, което покрива вашите собствени разбирания. Много ограничен начин на мислене е това. Мидите мислят по този начин. Вярно, щастливи са – но щастливи като миди… 😀

ЖивкУ
ЖивкУ

Допреди 10-15 години, свалях часовника от стената не да му сменям батерията, а да му мърдам часа, когато сменяха времето. Батерията изкарваше по 2 години и кусур. А сега, през 2 месеца нова батерия. Нещо технологиите се скапаха, ама ни набиват в чутурите как се развиват. Болшенството от чикид( опа читателите) не са били родени.

Макарон
Макарон

Аркадаш, нариче се „планирано изхабяване“. Вечната стока се купува веднъж, ако пък често става за смяна, покупките са по-чести – доходът също. Пари, пари, пари, това е цялата врътка, с колите е същото. Познат иска да си купува и където и да ходи в представителства му казват, че след като изтече гаранцията нещата стават фатални, а пък говорим за немски „премиум“ марки.

Veso
Veso

планирано изхабяване – глупости! поинтересуваи се малко как се случват нещата – в София (и не само)има доста фирми свързани с автомобилното производство ,а най-добре почни работа в някоя от тях и виж за какво става въпрос.

До Живку
До Живку

Смени го тоя часовник вече де 🙂
Моя закупен преди около 12 месеца все още работи без сменена батерия.

жик-так
жик-так

сигурно има някой вирус (на стрелките) и му точи батериите 😀

Hookless
Hookless

Няма дума “болшинство”. Българите казват мнозинство”, не “болшинство”.

the professor
the professor

щото вероятно караш на duracell, които повече от 10 години са боклуци
http://anrieff.net/batterytest/index_bg.html
в момента качествени батерии на пазара са само лидълските…

мхм
мхм

Батериите от икеа са 3 лв 10бр и държат колкото дюрасела 🙂

тор
тор

на часовника му се е износил аксиалния лагер и се налага да черпи повече ток за да преодолее съпротивлението и затова ти пада батерията….

Macko
Macko

Ле ле, тези американци убиват целия свят.

@Лайнецата
@Лайнецата

Мъск година след година запушва устенцата на хейтърчетата.

Голям човек и го прави за забавление, той има достатъчно много пари!

Голям! Успех!

Ратнемок
Ратнемок

Много интересна статия. Уж секретна лаборатория, пък медиите, четеш ли, знаели къде е. Уж е на втория етаж ВЪВ фабриката, пък после някак си се оказва ДО фабриката… изобщо жълтини на килограм. И не, не отричам, че има разработки.

Виво
Виво

Секретно разработвам антигравитация…
(не казвайте на никой)

Стига с тая теслА бре – безплатно правите реклама на Мъск – ква ви е далаверата?
да четем преведените статии или отчитате дейност в офиса
Една авторска статия нямате

Радослав
Радослав

Да видим, кога ще я купи, оти германците са я направили https://innolith.com/technology/

mikgigs
mikgigs

Кой ги съчинява тези глупости за „секретна“ ..най-обикновена изследвателска и развойна лаборатория за батерии.

тъй-тъй
тъй-тъй

Какво съвпадение – конкурентите на Тесла също разработват батерии убиец на конкурентите. Абе всички конкуренти разработват убиец на конкуренти. Между другото, батериите на Тесла наистина са много добри, но не е тайна, че учиха занаята от Панасоник и още работят съвместно с тях.

Фридман
Фридман

Нарича се свободен пазар, годината е 2019-та, социализмът падна от 30 години и би трябвало за това време поне на теория да знаеш как функционира пазара в развитите и развиващите се страни.

115
115

Сигурно мъск лично забърква химикалите за новите батерии… 😀