Сингапурската компания Tangem представи биткойн купюри, които производителят нарича смарт-банкноти.

Bitcoin банкнотите не са направени от хартия. Това на практика са хардуерни криптовалутни портфейли, в които е интегриран чипа S3D350A, произвеждан от Samsung.

В същото време, те имат немалко общи черти с традиционните банкноти. Така например, всяка от новите биткойн купюри има определен фиксиран BTC номинал и може да се използва за физическо разплащане в магазините. Tangem нарича своите банкноти „хардуерен портфейл, който не може да бъде копиран“.

Компанията производител обяви, че технологията, използвана в тези банкноти е надеждно защитена от външна намеса. Отчетени всички възможни вектори на атака както от хардуерно, така и от софтуерно ниво. Вградени са технологии, използвани за защита на кредитните и SIM картите и по този начин се е получил продукт, хакването на който е икономически неизгодно.

Едно от основните преимущества на тези банкноти пред онлайн разплащанията е моменталното офлайн плащане и липсата на каквито и да било такси и комисионни. Но подобно на традиционните банкноти, има немалък риск от кражба.

Засега се предлагат биткойн-банкноти с номинал 0,01 и 0,05 BTC. Към днешен ден това са около $96 и $480.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари