В Сингапур ще дават награда за открити недостатъци в киберсигурността

1
131
Правителството на Сингапур готви специална програма за възнаграждение на всеки, който открие пропуски в киберсигурността. Очаква се на програмата да бъде даден ход преди края на 2018 г.

Основната идея е всеки, който открие недостатъци в киберсигурността на правителствените сайтове, да получава възнаграждение за това. По тази причина ще бъдат поканени и редица хакери, които да работят в търсене на пропуски в сигурността. Това уточниха от правителството.

„Така ще можем да изградим по-добри защити и всички да се борим за една обща цел. Гоним по-голяма сигурност и искаме да подсилим системите си за кибер отбрана. Това е в интерес на цялата страна“, споделят властимащите.

Освен хакери, назначени на постоянна работа в търсене на пропуски в сигурността, правителството планира да има и отряд за спешни случаи. Очаква се за целта дори да бъде изграден специален технологичен център.

В Сингапур допълват, че към инициативата ще се включат редица азиатски държави. Освен това се говори, че програмата е привлякла интереса още на Нова Зеландия, Канада и Европейския съюз.

Остава обаче неясно какви ще са възнагражденията за тези, които открият пропуски в сигурността.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
zmii4e Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
zmii4e
zmii4e

Остава обаче неясно какви ще са възнагражденията за тези, които открият пропуски в сигурността.
Нова самоличност 🙂