В небето около руската авиобаза Хмеймим бе заснет бомбардировача Су-34 с противокорабните ракети X-35. Снимките на бойния самолет са публикувани в Twitter.

По време на следване на целта, ракетата X-35 в автоматичен режим лети към целта на височина едва 4 метра. Малката височина на полета, съчетана с ниската ефективна площ на разсейване (radar cross-section, RCS) на тази ракета, значително намаляват вероятността за нейното откриване и унищожаване от корабните системи.

X-35 може да носи бойна маса с тегло до 145 килограма, а нейният обсег е 130 километра. Модификацията Х-35У може да поразява цели на разсрояние до 260 километра при скорост на полета 0,85 Мах.

Бомбардировачът Су-34 може да поразява наземни, морски и въздушни цели. Бойният самолет разполага с мултимодален бордови радар с фазирана антенна решетка. Благодарение на мощния компютъризиран радар, бомбардировачът може да открива малки по размер наземни цели и ефективно да поразява въздушни цели, откривайки ги на разстояние до 250 километра.

Според разпространената неофициална информация, произведени са малко бройки Су-34. Бомбардировачът може да действа денем и нощем, при най-сложни метеорологични условия и в режим на електронно противодействие.

Абонирай се
Извести ме за
guest
38 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари