В тази социална мрежа само ще ви хвалят

4
759

Изданието Mashable обърна внимание на новата социална мрежа Botnet. В нея под всеки пост се пишат само одобрителни коментари и се поставят лайкове, като няма никакви ругатни и заяждания. Как е възможно това? Изглежда невероятно.

Причината е, че коментарите в Botnet не се пишат от живи хора, а само от изключително позитивни ботове. Тяхната цел е да хвалят всеки човек, който е оставил знак или пост в тази социална мрежа.

Социалната мрежа Botnet е симбиоза между Instagram и Twitter. Тя е била замислена като експеримент, но сега се позиционира като платформа за самотни хора, които не им достига вниманието и одобрението на околните. Според някои специалисти това е терапия, която помага на разочарованите от живота хора отново да повярват в себе си и в своите възможности.

Всеки пост, дори и най-безсмисленият и съвсем глупавият, може да набере в Botnet стотици хиляди лайкове и голям брой възторжени коментари. В другите социални мрежи подобно внимание получават единствено публикациите на знаменитостите, но дори и те всеки ден получават немалък брой неприятни реплики. В Botnet подобни неща няма.

Приложението Botnet се

безплатно, но то има и допълнителни възможности, за които трябва да се плаща – по 99 цента за всяка опция. Това са предимно пакети с безобидни коментари, които имитират изказванията на по-възрастни, на приятелски настроени тролове и други подобни.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
жик-так
жик-так

snowflakes…

Някой
Някой

Само за смотани айфони е …. Защото андроидаджиите сме истински мъже и нямаме нужда от циганка да ни фали!

gad
gad

Чак пък терапия. Опасно е да не си правиш reality check поне от време на време.

Свилен
Свилен

Прилича някак си на нашенските коментари у Фейсбук под непоклатимите статути, примерно на Боеко. Но и на страницата на вицепрезидента не е допустиме нещо различно от хвалба и одобрение – дяволът е собственик на всеки висок статут.