В тази социална мрежа само ще ви хвалят

4
819

Изданието Mashable обърна внимание на новата социална мрежа Botnet. В нея под всеки пост се пишат само одобрителни коментари и се поставят лайкове, като няма никакви ругатни и заяждания. Как е възможно това? Изглежда невероятно.

Причината е, че коментарите в Botnet не се пишат от живи хора, а само от изключително позитивни ботове. Тяхната цел е да хвалят всеки човек, който е оставил знак или пост в тази социална мрежа.

Социалната мрежа Botnet е симбиоза между Instagram и Twitter. Тя е била замислена като експеримент, но сега се позиционира като платформа за самотни хора, които не им достига вниманието и одобрението на околните. Според някои специалисти това е терапия, която помага на разочарованите от живота хора отново да повярват в себе си и в своите възможности.

Всеки пост, дори и най-безсмисленият и съвсем глупавият, може да набере в Botnet стотици хиляди лайкове и голям брой възторжени коментари. В другите социални мрежи подобно внимание получават единствено публикациите на знаменитостите, но дори и те всеки ден получават немалък брой неприятни реплики. В Botnet подобни неща няма.

Приложението Botnet се

безплатно, но то има и допълнителни възможности, за които трябва да се плаща – по 99 цента за всяка опция. Това са предимно пакети с безобидни коментари, които имитират изказванията на по-възрастни, на приятелски настроени тролове и други подобни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари