В тестовите версии на Windows 10 вече могат да се видят основните промени на интерфейса

2
2843

Отдавна знаем, че Microsoft възнамерява да промени дизайна на своята операционна система Windows 10. Сега се появи информация, че първите обновени елементи на потребителския интерфейс са се появили в тестовите версии на Windows 10, които се предлагат в рамките на тестовата програма на софтуерния гигант. Могат да се видят закръглените ъгли на програмните прозорци и така нареченият плаващ дизайн на различните елементи на интерфейса.

Идеята на Microsoft е дизайнът със закръглени ъгли на програмните прозорци да освежи външния облик на интерфейса и да го направи по-съвременен. Що се отнася до плаващия дизайн, то тук става дума за някои елементи, с които взаимодействат потребителите. Така например, стартовото меню е отделено от таскбара и се създава впечатлението, че то плува над него.

Доскоро имаше само няколко концептуални рендера, показващи как би могло да изглежда стартовото меню в новия дизайн. Тези слухове се оказаха верни и сега нещо подобно се появи в официалните тестови версии на Windows 10. Към днешен ден тази функционалност е експериментална и за нейното активиране е необходимо извършването на някои допълнителни действия.

Тези и редица други промени ще бъдат въведени с излизането на обновяването Windows 10 21H2 (Sun Valley), което се очаква да стане тази есен. Предполага се, че работата върху този голям ъпдейт ще приключи през месец май тази година, след което ще започне неговото масово тестване от участниците в специалната програма на Microsoft.

2.3 9 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари