При включването на iPhone към някои автомобилни стерео системи има малък проблем – автоматично се включва първият по азбучен ред трак от плейлиста. Всеки път едно и също произведение, докато потребителят не избере нещо друго. На хората отдавна има омръзна да слушат едно и също парче всеки ден в продължение на седмици и месеци. Дори и това да е интересен трак, той бързо омръзва.

Потребителят Самир Мезрахи (Samir Mezrahi) стана истински герой за милионите нещастни и измъчени притежатели на iPhone, които се умориха да слушат едно и също. Той качи в iTunes десетминутния сингъл без никакъв звук с име A a a a a Very Good Song — Single. Ако изтеглите това парче и го добавите в своя плейлист, получавате 10 минути благословена тишина при включване на телефона към аудиосистемата на автомобила. По този начин остава предостатъчно време да се избере какво да се слуша.

Според хилядите благодарности в Twitter, този съвсем лесен трик е помогнал на огромен брой хора.

Туитът на Самир с анонса на “песента” получи 5015 ретуита и 15 278 лайка, а самият трак без звук се изкачи на 30 място в чарта (в момента е на 43-то) с най-популярните изпълнения в iTunes. Сега Самир Мезрахи е по-популярен изпълнител от Селена Гомес и десетки други не толкова популярни изпълнители.

Това не е всичко. Сингълът се продава при стандартна цена от $0,99. Ето как някой хора успяват да спечелят десетки хиляди долари само за един ден. Не са необходими кой знае какви интелектуални свръхспособности. Главното е навреме да се разбере от какво имат нужда хората и да им се помогне в решаването на някакъв дразнещ проблем. Хората с радост и удоволствие дават парите си за отстраняването на даден проблем, с който и сами съвсем лесно могат да се справят, но им е по-лесно да заплатят някаква минимална сума.

Само Android потребителите с недоумение гледат на всичко това.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "В топ-класацията на iTunes се издига песен без звук"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка