fbpx
1.7 C
София

В търсачката на Google се появи информационна услуга за коронавируса

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Google често използва своята популярна в целия свята търсачка, за да разпространи важна информация за извънредни ситуации. Сега интернет гигантът представи допълнение на онлайн услугата SOS Alert (сигнали за помощ), която дава актуална информация за китайския коронавирус и относно възникналата епидемия на това опасно заболяване.

Въвеждането на думата coronavirus в търсачката или свързани с нея изрази води до появата на специална бяла карта, която прилича на червената карта за пожарите и земетресенията. По този начин Google ще предоставя най-новите и достоверни данни за разпространението на епидемията, за броя заболели и т.н. В началото се показват Топ-новините с най-важните събития относно коронавируса.

Следва разделът Помощ и информация с препратки към Световната здравна организация с по-подробна информация с научни статии плюс Въпроси и отговори. Има и Съвети относно безопасността, където се набляга върху честото миене на ръцете, за прикриване на носа и устата при кихане или кашляне.

Новата услуга се разпространява постепенно и засега информацията в нея е еднаква за различните региони, откъдето е направено запитването. Но по-късно Google ще се съобрази със съответния регион и ще предлага най-актуалната информация първо за съответния регион. Данните непрекъснато се обновяват и натрупват.

Преди няколко часа медиите публикуваха информация, че Google е превел $250 000 по сметката на китайския Червен кръст и временно е затвори пет свои офиса в Китай, Хонконг и Тайван.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини