Уеб-порталът за помощ на пострадалите от вируси-изнудвачи, криптиращи всички потребителски файлове и искащи пари за паролата за декриптиране, получи още 32 безплатни инструмента за декриптиране на файловете. Сайтът No More Ransom започна да работи през месец юли 2016 година по инициатива на Европол, Холандската полиция, Kaspersky Lab и Intel Security. Порталът предлага пароли за декриптиране на файловете на пострадалите от рансъмуер потребители, както и помощна информация за предпазване, как да се избегне подобно коварно заразяване.

В началото No More Ransom имаше само четири инструмента за дешифриране за различни типове рансъмуер, включително и за печално известния CryptXXX. През първите два месеца порталът помогна на 2500 души да си върнат файловете и данните, като по този начин лиши мошениците от възможност да приберат сумата от около 1,35 милиона евро. Към месец декември сайтът успя да помогне на над 6000 души да декриптират файловете си, блокирани от рансъмуерите MarsJoke, Teslacrypt и Wildfire.

Сега към тази инициатива се присъединиха нови партньори, които разшириха възможностите за декриптиране на файловете. Това са световно известните Bitdefender, Check Point, Emsisoft и Trend Micro, които донесоха със себе си 32 нови безплатни инструмента за декриптиране. Това са програми за справяне с Globe 2, от който неотдавна пострада голяма болница във Великобритания, Stampedo, FenixLocker и други.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари