В Ухан бяха потвърдени 195 повторни заразявания от коронавируса COVID-2019

10
5686

Властите на китайския град Ухан, който стана център на епидемията от новия коронавирус потвърдиха, че медиците са открили 195 случая на повторно заразяване. В редица случаи повторното заразяване става броени часове след като организмът на пациентите се е преборил с вируса и техните анализи са били чисти.

Немалкият брой повторно заразени навярно показва, че при значителна част от оздравелите имунната система не изработва устойчив отговор на този вирус или той не е напълно изчезнал – за известно време е останал в латентна форма и след това се събужда отново.

Това е твърде лоша новина за всички жители на Ухан. Вестник South China Morning Post съобщи, че градските власти са въвели задължителна допълнителна 14 дневна карантина за всички оздравели и изписани пациенти.

Не се изключва същата практика да бъде приложена и в другите китайски провинции.

Едновременно с това, броят на заболелите от коронавируса извън Китай през последните две денонощия протича по-бързо, отколкото в Китай. Нови огнища на инфекцията станаха Южна Корея, Иран и Италия. В Италия, броят на носителите на COVID-2019 през последните две денонощия се увеличи 5 пъти и достигна 230 души. Починалите са вече 7. В страната се вземат мерки за изолирането на отделни региони, но това няма да е лесно, понеже в епицентъра на заразяването е Милано.

Съседите на Италия засега не въвеждат карантинни мерки. А ЕС започна да разработва различни кризисни сценарии по отношение на коронавируса.

Усложнено е положението в Иран поради затворения тип на режима. Пови се информация, че починалите от COVID-2019 са 50, а заразените са едва 30, въпреки че при толкова починали заразените би трябвало да са над 2 000. Но властите на Иран отричат.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

На сега я фтасахме.

ЗНАЕЩ
ЗНАЕЩ

И тук ли налази бре психо…. Кога ли ще ти потрошат кокалите ченгетата, боклук ислямски

ЗНАЕЩ
ЗНАЕЩ

Уйгурите са мръсно, гнусно ислямизирано племе, смес от кипчаки и народа ю-еджъ. Нямат нищо общо с прабългарите. Стига цапа форумите в нета гнидо

Lowcow
Lowcow

Тоя олигофрен с име Atila го гледам от няколко години тролва по различни форум се в същия стил все същите простотии, или е бот или е некой дедка с деменция затворен в некоя панелка от поне 5 години.
Чудно ми е дали не може да му изтече ип-то от някъде да научим що за твар е – е така за академични нужди.

NACHO
NACHO

Тиквенника Атила май е три пъти заразен!!!

ЗНАЕЩ
ЗНАЕЩ

Ето го „Атила“ :https://m.dir.bg/dnes/archive/-3966154
Доста патриоти, полицаи са му набрали. Няма да му се разминат току така антибългарските коментари (и подбуди към тероризъм)

ШаУмрем
ШаУмрем

Са вече сички ша умрем. Щом не може да изградим имунитет …

Shshsjdj
Shshsjdj

Бако, от грип също се мре, ама знаеш, че ако се изоставиш се мре.

Dave
Dave

От свински грип умират 0,02% по официалната статистика която е точна защото грип има отдавна. От COV-19 умират 10% и то без да смятаме тия които не ги броят за умрели още защото няма достатъчно лекари които да ги „проверят“ в огромните китайски болници.

fireant_g
fireant_g

Всъщност, смъртността е около 2.5% средно. Естествено, по-висока е при възрастни пациенти и такива с компрометирана имунна система и хронични болести. Според проучването, COV-19 е по-малко смъртоносен от ТОРС например, но много по-заразен. Което не значи, че всички ще умрем от него 😉
http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/02/study-72000-covid-19-patients-finds-23-death-rate