В Швейцария биткойни вече могат да се купят на всяка ЖП гара

12
1389
Швейцария потвърди статута на една от най-иновационните държави в света. Държавната компания „Швейцарски федерални железници“ (SBB) започва продажбите на биткойни в своите 2300 автомата за билети.

Досега в Швейцария имаше твърде малко възможности за закупуване на биткойни“ – каза представител на железопътната компания. „Със своя голям брой касови апарати и автомати, SBB разполага с добре развита търговска мрежа, която е подходяща не само за продажбата на билети„.

Всички пътници на швейцарската железница могат да си закупят биткойни от касовите апарати на жп гарите. За тази цел им е необходимо мобилното приложение SweePay.

Уеб изданието Handelszeitung съобщи, че експериментът ще продължи две години. Засега не се предвиждат продажбите на други криптовалути.

SBB влиза в ролята на дистрибутор, а обменът се осъществява от SweePay. Не е разрешено анонимното закупуване и/или обмен на биткойни. С помощта на смартфона задължително се извършва идентификация на личността. И още, продажбата на биткойни е ограничена – не може наведнъж да се закупи криптовалута за повече от 500 швейцарски франка ($502). Не се приемат плащания в криптовалута.

Швейцарското правителство още през месец януари тази година излезе с програма за внедряване на блокчейн технологиите и криптовалутите в реалния живот.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
8 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аззз
Аззз

Останаха ли балъци, които да си дават парите за това нещо?

Кънчо
Кънчо

Щом казваш че в Швейцария са балъци…и щом са оборудвали цялата една държава, и други също го правят, някак си ме навежда на мисълта, че нещо си дочул тук там, и не си разбрал, или си на голям минус от тая раота и за това говориш така…

Аззз
Аззз

На плюс съм, имах 0.5 койна и ги махнах на €8000.
Просто се чудя на “големите” които познавам с по 200-300 койна, купувани на €100 защо не продадоха…. и как в момента купуват.

Пенчо
Пенчо

Не продават защото цената ще се качи още в бъдеще. То е като акциите уж постоянно пада ама като опънеш цялата графика и все расте.

аз123
аз123

Да бе, точно твоята логика имат „биткойнърите“, и следва един въпрос: за какъв кор са ви тия биткойни, ако нямате намерение да ги продавате?

Продавам апартаменти на Марс!
Продавам апартаменти на Марс!

Южно изложение, от 120 до 150 кв.м., изглед към Големия канал, с паркоместа. Само €1200 за квадрат! Побързайте, офертата е за ограничени количества!

Дядо ти
Дядо ти

А защо снимката показва немския железопътен транспорт „Deutsche Bahn“. Май нещо Google търсенето куца.

анонимен
анонимен

е то където Германия, там и Швейцария

cl500
cl500

„Не е разрешено анонимното закупуване и/или обмен на биткойни. С помощта на смартфона задължително се извършва идентификация на личността.“

анонимни плащания/пазаруване/търгуване ала-бала..
––––––––––––––––––––––––––––

„Не се приемат плащания в криптовалута.“

е много ясно, да не са прости хората… те ти продават въздух за реални пари! а не въздух за въздух.

въльо
въльо

и затова с тоя въздух компията си купи апартамент

115
115

Купи си и ти

Курти Сапа
Курти Сапа

Продават,ама защо ли не приемат плащания с биткойни.Това за мен си е огромна пирамида.