Google е на път да пусне новата версия на мобилната си операционна система, наричана Android Q или Android 10, след като спря да използва имена на десерти.

Въпреки това, тези дни бяха показани над 193 уязвимости по сигурността в Android, които Google би трябвало да фиксира в новата Android 10, но за жалост това е почти невъзможно.

„Устройствата с Android Q и тези с актуализации след 1-ви септември 2019 запушва повечето от тези уязвимости, а по-нататък се надяваме да не остане нито една.“, казва Google в бюлетина по сигурността на Android

Пробойните в защитата включват отдалечено изпълнение на код, отдалечено спиране на услуги или приложения, както и забавяне на работата на устройството.

Въпреки че има толкова много отворени уязвимости, Google потвърди, че към момента не е забелязана нито една експлоатация на тях извън полеви експерименти. Това значи, че за потребителите е от съществено значение да получат актуализация до Android 10 за своите апарати. За нерешените уязвимости, Google все пак казва, че в новата Android Q, изпълнението им ще бъде значително затруднено и почти невъзможно, докато окончателно могат да кажат, че вече не съществуват.Пробойните в защитата включват отдалечено изпълнение на код, отдалечено спиране на услуги или приложения, както и забавяне на работата на устройството.

Googlе също прави и някои промени по своя Play Store като ревизира списъка с приложения. Необходими са три дни за преглед на дадено приложение, чийто разработчик го е изпратил за Play Store, преди да получи одобрение от Google.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пипи
пипи

Само 193, а стига бе!

the professor
the professor

колкото повече код, толкова повече експлойти… така че винаги дупките ще има и ше стават повече с нараствабето на екстрите в о.с и приложенията..

Калин
Калин

Един китаец с Андроид 6 е идеален. И си изключвам ъпдейтите 🤣🤣🤣

TNT
TNT

App Store е на Apple, за Google се нарича Google Play

nahi
nahi

Пише Play Store, а не App Store.. Цялото име на Гугъл магазина е „Google Play Store“..