В Android Messages бе добавена автоматична защита от спам

1
401

Google съобщи, че в приложението Android Messages започва постепенното внедряване на нова функционалност за автоматична защита от спам. Новата версия вече започна да се разпространява в мобилните устройства на някои потребители. По-широкото разпространение за по-широк кръг Android потребители ще стане „през следващите месеци“.

Приложението уведомява потребителя за активираната функция за автоматична борба със спама. След това Android Messages започва да анализира изпратените до потребителя съобщения, за да може да открива и навреме да блокира спама. Google каза, че системата е автоматизирана и няма нарушение на личното пространство.

Интернет гигантът отбеляза, че за да стане възможно идентифицирането на спамърите, системата временно съхранява номерата на телефоните на хората, изпратили съобщения до даден потребител и получаващи съобщения от него. Записва се и информацията за времето на изпращане на късото съобщение, но не се записва номера на телефона на изпращача на SMS, не се записва и съдържанието на съобщението. Но ако потребителят реши ръчно да съобщи, че е получил спам съобщение, в този случай Google получава въпросното съобщение. Google може да предложи на потребителя автоматично да изпрати цялата информация за съобщението, ако потребителят го е счел за спам. След ръчното изпращане на спам SMS-а, следващите 10 съобщения на заподозряния спамър ще бъдат изпращани в сървърите на Google за анализ. Освен това, мобилните оператори ще могат да получат отделно копие на последното съобщение и телефонния номер на спамъра.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Гугъл и лично пространство. Пф.