В Android N бе активиран вградения десктоп интерфейс

0
104

Неотдавна се появи информация, че в първата версия на операционната система Android N Developer Preview има данни за някакъв нов режим на работа с име Freeform Windows. След това в Глобалната мрежа се появиха слухове, че интернет-гигантът адаптира новата версия на ОС Android и за персонални компютри. Слуховете се оказаха верни. Ентусиастът с име Zhuowei Zhang намери начин за активиране на десктоп интерфейса в Android N.

 

Новият интерфейс може да се активира от настройките, след което в отворените приложения до иконката с кръстчето в горния десен ъгъл се появява нова пиктограма, при натискането на която приложението преминава от режим цял екран към адаптивен режим. Неговият размер може да се променя чрез стандартното изтегляне на границите на прозореца. При това интерфейсът на приложението автоматично се адаптира към размера на програмния прозорец. В този режим могат да се използват няколко приложения на екрана. Ако се натисне бутона Home, то програмите се махат от дисплея, но техните миниатюри остават директно на работния плот. Могат да се премахнат чрез плъзгане.

 

При този режим, в горната лента на всяко приложение има две иконки – затваряне и разгръщане (връщане в стандартен режим). Freeform Window е съвместим с многопрозоречния режим на Android N, без да се правят допълнителни настройки, при който екранът се разделя на две части.

 

Активирането на Freeform Windows не е стандартно и не е лесно, а Zhuowei Zhang обеща, че ще публикува подробната инструкция.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари