fbpx
-0.8 C
София

В Bedrock Linux могат да се комбинират пакети от различни дистрибуции

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Bedrock Linux е уникална Linux дистрибуция, в която са включени и могат да бъдат добавяни елементи от други дистрибуции. Потребителите имат всички права за изграждането на една солидна като скала основа, базирана на Debian, RHEL и т.н. Дадено е право на избор за добавяне на програмни пакети от други дистрибуции. Bedrock Linux върши това чрез манипулиране на виртуални файлови системи.

 

Една Linux дистрибуция се създава чрез дълга и упорита работа. Необходимо е да се прегледа сорс-кода на Linux-ядрото, работата на Xorg X сървъра, помощните програми, работата на терминала, както и цялостната подготовка на една Linux операционна система. Една нова експериментална дистрибуция с име Bedrock Linux дава възможност за стартиране на различен софтуер, компресиран и подготвен за различни Linux дистрибуции.

Предвижда се комбинирането на пакетите на Arch, добре тествания и изпитан софтуер на Ubuntu, стабилността на Debian и мощта на Gentoo в една единствена дистрибуция. Сега усилено се работи върху тази задача и скоро потребителите ще имат възможност да използват програми от други Linux дистрибуции.

 

Bedrock Linux има за цел да се превърне в универсалната Linux операционна система.

Това се постига чрез използване на виртуални файлови системи. Чрез манипулиране на различните виртуални файлови системи Bedrock Linux не позволява конфликта между процесите от различните дистрибуции. В тази система е възможно използването на RSS четец от Arch и сърфиране с уеб-браузър от Debian, като и двете програми работят в сървъра Fedora X11.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини