В Chrome за Android се появи възможност за предварителен преглед на уеб страниците

0
1790

Наскоро Google съобщиха, че много по-често ще предлагат ъпдейти за своя браузър, а сега представиха нова функция за неговата мобилна версия за Android. Потребителите които получиха новото обновяване на браузъра, могат предварително да прегледат страниците в сайтовете преди да ги отворят. Това е много удобно решение при редица случаи – потребителят няма да бъде учуден от преход към линк, върху който случайно е кликнал, а и намирането на необходимия сайт става по-лесно и по-бързо, понеже зареждането на предварителния преглед става много по-бързо в сравнение с пълноценното зареждане на сайта.

 

Предварителният преглед на сайта става чрез дълъг клик върху съответния линк, след което се появява контекстно меню, откъдето трябва да се избере Preview page. В този случай се показва опростен предварителен преглед на страницата в умален размер – вижда се само нейната горна част, като няма възможност за взаимодействие с елементите на уеб сайта. В програмния прозорец за предварителния преглед е поставена малка иконка на сайта, името на неговата уеб страница и домейна, както и допълнителна иконка за пълноценно отваряне на тази страница. Ако нещо изглежда подозрително или ненужно, програмният прозорец за предварителен преглед може да бъде затворен с помощта на иконката във вид на кръстче или чрез плъзгане надолу.

Програмистите на Google са работили върху тази функция продължение на над 2 години и сега тя е готова за използване в стабилната финална версия на браузъра.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари