fbpx
9 C
София

В Chrome 75 ще бъде вградена нова функция, икономисваща до 98% трафик

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В браузъра Google Chrome ще бъде добавена нова функция, която ще даде възможност за сериозно намаляване на трафика – разработчиците обещават до 98% икономия. Това е функцията lazy-loading за отложено зареждане на уеб страниците.

За тежките сайтове, в които има много медийно съдържание освен текст, новата функция за редица потребители може да се окаже спасение. Идеята е, че от уеб страницата се зарежда само съдържанието, намиращо се в програмния прозорец на браузъра и е видимо за потребителя. Всичко, което се намира извън тези полета се зарежда само ако потребителят премести гледната точка. Google заяви, че новата функция ще бъде включена по подразбиране в браузъра Chrome 75, който трябва да излезе през месец май тази година.

Първоначално, отложеното зареждане на страниците е било предназначено за ускоряване на тежките уеб страници в мобилната версия на браузъра за Android, а сега тази функция се поддържа във всички основни платформи с енджина Blink на Google – Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android и Android WebView.

Скрийншотът по-горе показва възможностите на технологията.

Новата функция има три режима на работа: lazy, eager и auto. От имената се вижда, че първият се използва по подразбиране, вторият зарежда всичко за важните уеб ресурси, а при третия режим браузърът самостоятелно взема решение.

Новата функция вече е достъпна за всички. За нейното активиране е необходимо в адресния ред да се въведе:

chrome://flags

И да се търси думата lazy. Трябва да се активират и двата параметъра и да се рестартира браузъра.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
MasterYoda
MasterYoda
2 години

98% трафик може да икономисат само ако спрат следенето на потребителите

Kuzmanovv
Kuzmanovv
2 години

Ех … тези % ☺. Очаквам и статия ” … обещаха, че ще се спестява 101% ” т.е. гледаш/ползваш нещо и трупаш трафик ?.

пипи
пипи
2 години

Ако не го използваш, може и 100% да спестиш!

Нови ревюта

Подобни новини