В Edge се появи режим на съвместимост с Internet Explorer

5
469

В класическата версия на браузъра Edge, както и в по–късните версии на Internet Explorer има режим на съвместимост с предишните версии на програмата. Въпреки че по адрес на синия браузър непрекъснато се сипят отрицателни отзиви и ругатни, в държавните структури на редица държави, включително и България се налага използването на IE, който не може да бъде заменен с нищо друго. А сега в браузъра Chrome бе въведен режим на съвместимост с IE. Това ще даде възможност на потребителите да използват съвременен браузър, който поддържа както новите, така и старите стандарти.

Режимът на съвместимост вече е въведен в новата бета на браузъра Chromium Edge версия 76.0.182.0, която се появи в канала Canary.

За да се задейства режима на съвместимост е необходимо в адресния ред да се въведе edge://flags, след това да се намери флага с име Enable IE Integration и да се избере Enabled вместо Default. След това е необходимо да се рестартира браузъра, за да могат промените да влязат в сила.

След това уеб страниците могат да се преглеждат в режим Internet Explorer. За тази цел е необходимо в менюто да се отиде в Microsoft Edge > Menu > More tools > Show this page in Internet Explorer. Друг важен момент е, че този режим работи само когато браузърът е стартиран с администраторски права. И още, понякога се появява грешка. Но това все още е бета версия и бъговете предстои да бъдат изчистени.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
асдасд
асдасд

Тотално безсмиелсно е да харчат ресурс за нещо, което едва ли някой някога ще ползва.

Борислав
Борислав

Ти може би не, но хиляди хора които работят с нашите държавни институции със сигурност ще го ползват.

асдасд
асдасд

Хм, странно ама с firefox не съм видял нещо, което не работи?

Информиран
Информиран

ActiveX

Lordoff
Lordoff

Именно, за съжаление си прав!