Gmail

Google обнови мобилните приложения Gmail и добави в тях нова функция. Това са самоунищожаващите се писма. Уеб-версията на пощенската услуга получи това нововъведение още през месец май тази година с излизането на новия дизайн.

Сега, с помощта на приложенията Gmail за iOS и Android е възможно да се изпращат и получават писма, текстът на които не може да се копира и препрати по електронен път. Освен това, писмото може да бъде защитено чрез SMS парола.

След предварително избраното време кореспонденцията между изпращача и получателя автоматично се унищожава. Таймерът за самоунищожаването може да бъде настроен от 1 денонощие до 5 години.

За да се използва новата възможност е необходимо да се стартира обновената уеб версия на услугата на десктоп компютъра или мобилното приложение Gmail на мобилното устройство. Необходимо е да се включи поверителния режим от иконката с часовник. В появилият се програмен прозорец може да се зададе времето и дали да има парола.

Дадена е възможност да се забрани достъпа до изпратеното писмо, преди да е изтекъл зададения срок.

Новите версии на Gmail с новата функция вече са достъпни в Google Play и App Store. Версиите се разпространяват постепенно и някои потребители може да се наложи да изчакат няколко дни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари