В Google+ вече са качени 3.4 милиарда снимки, а до дни ще има поддръжка на Google Apps

0
44

През тази седмица излязоха някои интересни данни за поведението на потребителите, които използват новата социална мрежа Google+. Те са повече от 40 милиона на брой, а качените от тях снимки наброяват 3.4 милиарда. Изображенията са били качени през последните сто дни, а източник на данните е самият информационен гигант Google, цитиран от Mashable.

Вик Гундотра – вицепрезидент по социалните въпроси на Google – е изнесъл информацията по време на тазгодишното издание на конференцията Web 2.0, която се провежда в американския град Сан Франциско. Той е бил провокиран да даде тази информация, след като е получил въпрос, свързан с обвързаността на потребителите с новата социална мрежа. Питащите са поискали да получат доказателства, че някой наистина използва Google+. Гундотра е коментирал цифрата на качените снимки, като е заявил, че все някой трябва да качва тези изображения щом ги има в системата на новия продукт.

3.4 милиарда е сериозна цифра, но бледнее пред броя на снимките, които се съхраняват от най-голямата социална мрежа Facebook. Наскоро тя беше обявена и за лидер в хостването на потребителски снимки. Сървърите на Facebook съхраняват около 100 милиарда снимки, които са качени в потребителските галерии. Това е около 30 пъти повече от наличното в Google+. Лидерът Facebook приема по 6 милиарда нови снимки всеки месец.

Качените в социалната мрежа на Google изображения все пак са с обем, който навява оптимистични мисли на тези, които искат да видят как на сцената излиза силен конкурент на Facebook. Именно конкуренцията е това, което движи прогреса и води до предлагането на по-качествени и достъпни продукти. Доскоро Facebook практически нямаше сериозна конкуренция, а без такава хората няма как да получат достъп до много добри продукти.

Вицепрезидентът Вик Гундотра е съобщил на Web 2.0, че новата социална мрежа скоро ще предложи пълна поддръжка за акаунтите от Google Apps. Това ще стане през следващите няколко дни. Причината, поради която това не стана автоматично още с официалното отваряне на регистрациите за Google+ е, че компанията не е очаквала толкова бърз растеж в популярността на социалната мрежа. Връзката с Google Apps се превърна в най-желаното нововъведение сред потребителите и информационният гигант най-сетне е решил да задоволи исканията на аудиторията.

Към Google+ ще бъде добавена и възможност за използване на псевдоними за идентифициране на потребителите. Това обаче няма да стане много скоро, но поне е в списъка със задачи на програмистите, които се грижат за социалната мрежа. В момента хората могат да използват само и единствено своите истински имена. Засега няма много информация за подготвяните алтернативни системи за идентификация, но самият факт, че се подготвят такива е достатъчен, за да се предизвика голям интерес.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари