fbpx
18.8 C
София

В ICQ се появиха гласови съобщения с разпознаване на човешката реч

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Потребителите на ICQ вече могат да изпращат кратки гласови съобщения. В новата версия на мобилния клиент за iOS и Android се появиха свръхбързи звукови съобщения, както и възможност за преобразуване на речта в текст.

 

Ако някой получи няколко съобщения подред, след пускане на първото, следващите се възпроизвеждат в хронологичен ред. В най-новата версия на ICQ се появи уникалната за месинджърите функция за разпознаване на човешката реч и гласовите съобщения на 40 различни езика. Ако потребителят няма възможност или не желае да слуша изпратените съобщения, то той може веднага да ги преобразува в текст. Според разработчиците, тази функционалност ще се окаже полезна в шумна обстановка, по време на съвещания и учебни часове.

В новата версия на ICQ е увеличена скоростта на видеото и е подобрена работата при бавни интернет-връзки. Тези възможности се появяват след около едно денонощие от инсталирането на новата версия. ICQ сега икономисва дисково пространство, понеже временните файлове се изтриват автоматично и по този начин се освобождава паметта на мобилното устройство.

Притежателите на мобилни устройства с Android виждат дали отсрещната страна е прочела съобщението – в диалозите е въведено специално оповестяване, а вече прочетените реплики се отбелязват с аватара на събеседника.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини