fbpx
3 C
София

В LinkedIn се появиха страници на университети

Най-четени

В понеделник социалната мрежа за делово общуване LinkedIn стартира нова услуга – в платформата се появиха официални страници на учебни заведения. В рамките на новия проект LinkedIn вече си сътрудничи с повече от 200 колежи и университети по целия свят. По данни на изданието TechCrunch, официалните страници на образователните институции ще дадат възможност на потребителите да проследяват кариерата на своите възпитаници, както и да общуват със студенти в други ВУЗ-ове. Освен това, новата услуга ще позволи на абонатите да бъдат в крак с новините, свързани както с университета като цяло, така и с отделни негови факултети.

Тези страници не се отличават силно от страниците на компаниите в LinkedIn. Въпреки това, може би би било логично новият продукт на LinkedIn да бъде сравнен със страниците в най-голямата социална мрежа Facebook. Стартирайки подобна услуга, LinkedIn възнамерява да завладее нова аудитория – младите хора. Компанията планира още на 12 септември да направи услугата достъпна за випускниците на училищата, които желаят да изберат бъдещия си алма матер. От момента, в който LinkedIn проведе първично публично предлагане на фондовата борса преди две години, професионалната социална мрежа се превърна в една от малкото интернет-компании, чиито акции се търгуват на фондовата борса, която системно показва добри финансови резултати.

Но, подобно на Facebook, Twitter и много други социални мрежи, за LinkedIn също възникна необходимостта да обърне внимание на най-многообещаващата от гледна точка на перспективите за растеж аудитория. Това означава, че LinkedIn ще намали минималната възраст за регистрация в социалната мрежа в САЩ, Канада, Германия, Испания, Австралия и Южна Корея до 14 години, в Холандия – до 16, а в Китай – до 18 години. В останалите страни по света в нея ще могат да се регистрират потребители, навършили 13 години.

Въпреки това, стартирайки новата си услуга, LinkedIn несъмнено ще се сблъска със сериозна конкуренция в лицето на такива уеб сайтове като CollegeBoard.com и U.S. News & World Report, които отдавна помагат на студентите да изберат най-доброто за тях учебно заведение. Основно предимство на LinkedIn в конкретния случай е възможността да се проследи кариерата на завършилите конкретен университет випускници.

В бъдеще компанията възнамерява да разшири базата си от колежи и университети.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини