Буквално вчера съобщихме, че в електронния магазин Microsoft Store се предлага Linux дистрибуцията Kali Linux. Ето че днес в магазина с приложения за Windows 10 се появи и Debian GNU/Linux.

Debian е Linux дистрибуция с отворен код, която се използва в компютрите, сървърите и облачните системи. Всички желаещи могат да модифицират тази операционна система както сметнат за необходимо и да я разпространяват в интернет. Създателите на Debian GNU/Linux споделят, че тяхното творение се използва от милиони най-различни потребители от целия свят. От обикновените индивидуални потребители до астронавтите на МКС и от малките компании до гигантските корпорации.

Електронният магазин предлага Debian GNU/Linux за Windows Subsystem for Linux (WSL).Потребителите могат да използват конзолата на Debian от сегашната стабилна версия Stretch 9.3.

За изтеглянето и стартирането на Debian GNU/Linux на потребителския Windows 10 компютър е необходимо да се активира поддръжката на WSL от настройките и да се рестартира Windows 10. След това, дистрибуцията може да бъде изтеглена като обикновено приложение. За нейното стартиране е достатъчно да се въведе командата „Debian“ в командния ред или в PowerShell.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари