fbpx
-0.8 C
София

В Microsoft Store се появи новата Linux дистрибуция WLinux

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

В Microsoft Store вече са достъпни почти всички популярни Linux дистрибуции. Това дава възможност на разработчиците да използват различните Linux инструменти в средата на Windows. А сега в магазина за приложения се появи още една дистрибуция. Но тя за разлика от другите, тя е специално оптимизирана за работа в подсистемата Windows Subsystem for Linux (WSL).

Новата WLinux се разработва от екипа програмисти Whitewater Foundry. Тя се базира на Debian, има по-малък размер и по-добра съвместимост със стандартите. По този начин потребителите могат по-бързо да започнат работа. Според Whitewater Foundry, тяхната WLinux дава възможност оперативно да се решават проблемите по безопасността, възникващи при използването на другите дистрибуции и WSL.

Основни възможности на WLinux:

  • Бърз Linux терминал и среда за разработване за програмисти, базирана на WSL в ОС Windows 10
  • Вградени са по-популярните инструменти за разработване, като git и python 3. Дадена е възможност за тяхната настройка. Може да се добавят допълнителни пакети чрез apt
  • Вградена поддръжка на повечето графични приложения на Linux без настройка параметрите на дисплея
  • Вграден е новият wslu – комплект помощни програми отворен код, предназначени за взаимодействие между Linux и Windows 10
  • Актуално обновявания и поддръжка
  • Премахнати са някои ненужни пакети, включително systemd

WLinux се предлага в Microsoft Store при цена $9,99. Това е два пъти по-малко от неговата стандартна цена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини