LibreOffice

Microsoft Office е най-популярният офис пакет, който се използва от десетки милиони хора. Но поради факта, че за MS Office се налага да се плаща, много потребители избират безплатните open-source алтернативи. Една от тях е LibreOffice, но има и други.

По своите възможности LibreOffice много напомня на решенията на Microsoft, като не са малко потребителите, които считат, че Libre Office е по-добър, а и се разпространява само за благодаря безплатно. Но сега LibreOffice се появи в магазина Microsoft Store.

LibreOffice е публикуван в Microsoft Store в акаунта на .net разработчик, а появата на този офис пакет в магазина навярно е грешка. Или шега.

Въпреки подозренията, това не е фейк. След изтеглянето и инсталирането са налични стандартните Writer, Calc, Impress, Draw, Base и Math. Отзивите показват, че всичко работи нормално, без трикове.

Не бива да ни смущава и цената от 6,20 лева. Тази цена навярно е някакво дарение. Само че не знаем точно на кого с даряват тези пари. Но ако не искате да плащате, просто изтеглете демо версията, която в нищо не е ограничена и работи по същия начин.

Официалните представители на разработчиците от The Document Foundation засега не коментират появата на LibreOffice в Microsoft Store. А ако бързате, можете да изтеглите този офис пакет, но за свой риск, понеже не се знае, какво е скрито в кода на приложение, публикувано от външен разработчик.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари