В Microsoft Store се предлага програмния език Python

0
1063

Магазинът за приложения за Windows 10 последно време получи редица нови предложения, които никой не е очаквал да види в Microsoft Store. Допълнително към различните Linux дистрибуции, iTunes, многото класически приложения и игри, разработчиците доста неочаквано публикуваха в Microsoft Store програмния език Python 3.7.

Възможността да се изтегли Python от Microsoft Store може би ще зарадва някои програмисти, но тази версия има много ограничения. Във FAQ се казва, че версията не е стабилна, но е достатъчна за стартирането на скриптове и програмни пакети. Python за Windows 10 може да се използва и в различните среди за разработване. Той може да се инсталира с един клик на мишката, без притеснения, че това ще окаже влияние на другите приложения и проекти.

В списъка с изброените ограничения се казва, че файлът py.exe не може да се използва за стартирането на Python, изтеглен от Microsoft Store. Някои скриптове, написани на този Python, нямат достъп до запис в общи папки, като например Temp, както и в системния регистър. Цялата информация се записва в локална частна папка. Които не харесват тези ограничения, могат да използват пълноценния инсталатор.

След инсталирането, Python може да се стартира от командния ред или от PowerShell, след което могат да се въвеждат различни алгоритми на този програмен език.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за