fbpx
3.6 C
София

В Microsoft Word 2013 ще има вградена функция за редактиране на PDF документи

Най-четени

Microsoft Office е най-популярният пакет с приложения от този род и голяма част от бизнеса разчита на него при ежедневната си работа. Въпреки че на пазара има алтернативи на комплекта с офис приложения, поддържан от редмъндци, Microsoft Office все още е лидер в своята област. Едно от нещата, които липсват дълги години от пакета е вградената пълноценна поддръжка на PDF документи. Това обаче ще се промени съвсем скоро, съобщи Neowin.

В Office 2007 за първи път беше налична опционална възможност за запазване на документи в PDF формат, която съществуваше с благословията на Microsoft. Разбира се, това беше възможно и много по-рано с помощта на инструменти, предоставяни от трети компании. При Office 2010 беше направена още една стъпка към пълноценната поддръжка на PDF файлове, като възможността за записване в този формат вече дойде вградена в пакета. Това което всички очакват обаче, директното редактиране на PDF документи, все още го няма в Microsoft Office. Тази липса ще бъде запълнена с излизането на Office 2013, където за първи път ще видим пълнокръвна поддръжка на популярния формат за документи на Adobe.

Информацията все още не е потвърдена на 100%, но идва от сигурни източници. Съвсем скоро ще се знае със сигурност каква е истината, тъй като до дни се очаква излизането на бета версия на Office 2013.

Предположенията са, че Microsoft ще включи в Office и пълноценен четец на PDF файлове, който ще конкурира пряко Adobe Reader.

Предишна новинаБуря в САЩ събори Netflix, Instagram и Pinterest
Следваща новинаNotpod 1.5.1
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
umen umen
umen umen
9 години

Не прави се само за Linux. :doh:

573r307yp3
573r307yp3
9 години

Интрересно…Но дали ще тръгне на win7?…

Нови ревюта

Подобни новини