В Opera за Android бе подобрен режима на четене

2
1050

Създателите на уеб браузъра Opera представиха новата версия на приложението за операционната система Android. Главното подобрение в Opera 56 за Android е новият режим за четене, който дава възможност на потребителя да се фокусира предимно върху съдържанието на сайта и предоставя високо ниво на комфорт при четенето на текстове от мобилните устройства.

Дизайнерите на Opera са се съобразили не само със смартфоните с най-различни размери на екрана, но и са взели под внимание особеностите при дисплеите на таблетите, както и начина по който хората държат мобилните устройства и на какво разстояние от очите им са екраните. Използването на новия режим решава проблеми като твърде плътно разположени елементи в уеб страницата и използването на малки шрифтове. В новия режим за основния текст се използва шрифта Roboto, а за заглавията – шрифта Roboto Slab.

След активирането на режима за четене браузърът преобразува уеб страницата в по-опростен формат и я представя в най-подходящ за четене вид. При това цветовите схеми са доведени до минимум, шрифтът е оптимизиран, а навигацията и рекламите изцяло се скриват. Този подход дава възможност на потребителя да се концентрира върху четенето и вниманието му да не се отвлича от излишни неща.

През 2019 година в браузъра Opera за Android бяха добавени над 100 полезни функции. Сред тях са безплатният и неограничен по трафик VPN клиент, блокиране на рекламите и cookie следенето, интегриран криптопортфейл с достъп до Web 3 и възможност за извършване на транзакции с криптовалутите Bitcoin, Ethereum и TRON.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари