В Opera за Android бе подобрен режима на четене

2
1033

Създателите на уеб браузъра Opera представиха новата версия на приложението за операционната система Android. Главното подобрение в Opera 56 за Android е новият режим за четене, който дава възможност на потребителя да се фокусира предимно върху съдържанието на сайта и предоставя високо ниво на комфорт при четенето на текстове от мобилните устройства.

Дизайнерите на Opera са се съобразили не само със смартфоните с най-различни размери на екрана, но и са взели под внимание особеностите при дисплеите на таблетите, както и начина по който хората държат мобилните устройства и на какво разстояние от очите им са екраните. Използването на новия режим решава проблеми като твърде плътно разположени елементи в уеб страницата и използването на малки шрифтове. В новия режим за основния текст се използва шрифта Roboto, а за заглавията – шрифта Roboto Slab.

След активирането на режима за четене браузърът преобразува уеб страницата в по-опростен формат и я представя в най-подходящ за четене вид. При това цветовите схеми са доведени до минимум, шрифтът е оптимизиран, а навигацията и рекламите изцяло се скриват. Този подход дава възможност на потребителя да се концентрира върху четенето и вниманието му да не се отвлича от излишни неща.

През 2019 година в браузъра Opera за Android бяха добавени над 100 полезни функции. Сред тях са безплатният и неограничен по трафик VPN клиент, блокиране на рекламите и cookie следенето, интегриран криптопортфейл с достъп до Web 3 и възможност за извършване на транзакции с криптовалутите Bitcoin, Ethereum и TRON.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

те да земат да си опраат впн-а за телефоните щото е трагичен, човек може си помисли че гугъл са го праили. десктоп впн-а е поносим.

Dvb
Dvb

Още ли го мъчат тоя бъгав браузър? Да фалират и да не се занимават повече, даже едж е 100 пъти по-добър от десктоп версията на опера.