В Pastebin вече има 25 милиона активни публикации

0
201

Услугата Pastebin спечели популярност покрай хакерските групи, които преди време публикуваха хакнатата информация за имена, електронни пощи, пароли и други чувствителни данни основно там. Наскоро това се промени, тъй като собствениците на Pastebin решиха да променят политиката си спрямо информацията със съмнителна законност. Това принуди хакерите да развалят приятелството си с Pastebin и да пуснат конкурентна услуга. Въпреки това сайтът остава популярен и вече може да се похвали с 25 милиона активни публикации, съобщи BBC.

Това, което предлага Pastebin е прост, но удобен начин за публикуване на всевъзможна текстова информация с голям обем. Към момента суровата информация в базата с данни на услугата възлиза на 1 250 гигабайта. На 27 октомври 2011 година публикациите в Pastebin станаха 10 милиона, а границата от 20 милиона беше премината в началото на този юли. Това означава, че само за три месеца потребителите са пуснали нови 5 милиона публикации с текстова информация.

Pastebin спечели симпатиите на хакерската група Anonymous заради това, че позволява анонимно да се публикува текстова информация с обем до половин мегабайт. Обичайна практика стана членове на сенчестия колектив да публикуват линкове в Twitter, които водят към публикации в Pastebin, съдържащи прясно хакнати данни.

Сега обаче хранилището за анонимна информация планира да назначи допълнителен персонал, който ще има за задача да наглежда новите публикации и да следи за незаконни неща. Това доведе до появата на алтернатива, наречена AnonPaste, която тепърва ще набира сила.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари