16.5 C
София

В Reddit се появиха съобщения за обновени пиратски версии до истински лицензионни Windows 10

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В сряда стартира обновяването на операционните системи Windows 7 и 8.х до Windows 10, а освен това започнаха продажбите на операционната система на дискове и флаш-стикове. От няколко месеца се знаеше, че ще могат да бъдат обновявани и пиратските версии на Windows, които след обновяването ще си останат пиратски Windows 10.

 

В социалната мрежа Reddit започнаха да се появяват съобщения от потребители, обновили своите нелегални операционни системи Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1, след което получили активирани версии на ОС Windows 10. От обновените по този начин версии е възможно да се вземе ключа за активиране и по всяко време да се извърши „чиста“ инсталация на Windows 10.

По всичко изглежда, че някои активации на предишните версии на операционната система се разпознават като легални, и след обновяването новата Windows 10 е редовно активирана.

 

Описват се и случаи, при които се обновяват неактивирани пиратски версии до активирана Windows 10. Но това става хаотично и досега не е забелязана някаква закономерност при този процес.

Едва ли Microsoft ще допусне подобно развитие на събитията, но много потребители са на мнение, че корпорацията дълго време не можеше да обясни позицията си към пиратството и тези случаи не ги учудват.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини