От една страна, може да се каже, че Skype е удобна услуга, лесна за използване, като с помощта на този месинджър е възможно организирането на видеоконференция само с няколко клика.

Но от друга страна, Microsoft постоянно се прострелва в крака и добавя някакви съвсем странни промени и обновявания за Skype. Необичайните промени в дизайна и копираните от Snapchat могат да бъдат изтърпени, но новата порция реклами едва ли ще се хареса на някой. Потребителите започнаха да съобщават, че Skype започна да показва реклама на ботове в панела за уведомления и по този начин се опитва да привлече вниманието на хората към една абсолютно безполезна функция, която никой не използва. Може би софтуерният гигант си мисли, че точно ботовете ще спасят Skype.

Това решение може да бъде оправдано, понеже Skype все пак е безплатен продукт. Но няма как да не обърнем внимание, че още през 2013 година Microsoft съобщи, че 300 милиона души от целия свят използват Skype. Това число не се е променило и до днес. Докато WhatsApp достигна 1 милиард потребители, а другите месинджъри стремително увеличават аудиторията си, Skype променя дизайна, добавя история и сега – реклама на ботове.

По всичко личи, че Microsoft не знае какво да прави със Skype и това става все по-очевидно със всяко едно обновяване. Sad but true…

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари