fbpx
5.3 C
София

В Telegram вече е възможна регистрацията без физическа карта при цена 9 TON

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

На 6-ти декември тази година в популярния Telegram се появи възможност за регистриране в месинджъра без физическа SIM карта. В онлайн магазина Fragment (fragment.com/number/random) при цена 9 TONкриптовалутата на Дуров, което към днешен ден е еквивалентно на около 30 лв, се предлага закупуването на анонимен номер във вид на +888 ХХХХ ХХХХ, собствеността на който е реализирана чрез NFT. След като този номер е заплатен, неговият собственик го притежава и използва за Telegram, като най-интересното е, че може по всяко време да го продаде в специално предвидения за тази цел аукцион.

В уеб пространството вече се появиха многобройни инструкции за регистрирането в Telegram с помощта на TON. Предлага се използването на криптовалутен портфейл, като се препоръчва Tonkeeper (tonkeeper.com/), за който има приложения за Android и за iOS. Начините са много.

Създателят на Telegram Павел Дуров съобщава следното:

„Регистрация без SIM карта: при използването на месинджъра Telegram вашият номер няма да се вижда от непознати за вас лица. Нашите потребители сами решават на кого да го показват и могат да забранят да бъдат търсени по номера на телефона. От днес започва нова ера в сферата на конфиденциалността: възможна е регистрацията в Telegram без SIM карта – чрез използване на анонимни номера, базирани на блокчейн. Тези номера се предлагат на платформата Fragment“.

Освен получаването на случаен номер, във Fragment може да бъде избран виртуален +888 номер с красиви цифри, като тези номера се продават в аукциона при цени по-високи от 9 TON.

Наистина интересен бизнес модел, който явно ще се окаже изключително удачен.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини