fbpx
8.9 C
София

В Telegram се появиха реакции, скрит текст, превод и QR-кодове

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Месинджърът Telegram обяви 12 основни актуализации през изминалата година. В него са включени реакции с възможност за добавяне на скрит текст, автоматичен превод на съобщенията, както и QR-кодове и др.

Реакция – това е бърз отговор на съобщение под формата на интерактивни или анимирани емоджита. В личните чатове те винаги са активирани, а за групите и каналите, възможността за използването им се настройва от администраторите: можете не само да разрешите самите реакции, но и да зададете кои емоджи икони да отговарят за тази функция. Можете да ограничите традиционните „лайкове“ или да организирате гласуване.

При необходимост, потребителите на месинджъра получават и възможност за работа със скрит текст, например при обсъждане на филми или телевизионни сериали, но без разкриване на интриги от сценариите. Настройката на скрития текст се извършва с помощта на стандартните инструменти за форматиране – такъв текст не се показва нито в текстовите съобщения, нито в известията за тях. За да видите скрития текст, просто трябва да го докоснете.

Важно нововъведение е функцията за превод на съобщенията. За да стартирате тази функция, първо трябва да я активирате от пункта „Език“ от меню „Настройки„. Освен това, за да създадете съобщение, просто трябва да го докоснете (или да задържите пръста си в iOS). Настройките позволяват задаване на езиците, за които не се изисква превод. Функцията е достъпна за всяка версия на Android, както и за iOS 15+.

Всеки потребител, който е настроил публична връзка към своя профил, вече може да генерира QR-код направо в приложението; функцията е достъпна и за групите, каналите и ботовете. До публичната връзка се появи икона с QR-код, върху която когато щракнете можете да генерирате не само самия код, но и неговото оформление: необходимите цветове и шарки. Резултатът може да бъде запазен, разпечатан или споделен във всяко друго приложение.

Освен това, в клиента Telegram за macOS е обновено менюто за щракване с десния бутон – навигацията е подобрена и за всеки елемент са се появили анимирани икони. И накрая, при някои от емоджитата са добавени интерактивни версии.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини