От Twitter са били изтрити повече от 70 милиона фалшиви акаунта през май и юни. Това разкрива представители на социалните мрежи.

Оказва се, че за последните два месеца в Twitter определено са положили усилия да премахнат колкото се може повече фалшиви профили. Всъщност сметките показват, че дневно от социалната мрежа са били премахвани по около 1 млн. акаунта.

„Когато всички разберат за нещо подобно, първата реакция е да попитат как не са го направили преди“, споделя Авишай Завозник – лидер на отдела по защита към Imperva. „Отговорът е прост – тук трябва да се намери балансът между загубите и поетия риск.“

Определено думите на Завозник кореспондират с последствията. Докато потребителите се радват на солидното изчистване на социалната мрежа, то това не се отрази особено добре на Twitter на стоковата борса. Всъщност акциите на компанията са паднали с 9.8%.

„Фалшивите профили са в основата и на фалшивите новини. Никоя социална мрежа не иска да има повече от тях“, допълва темата Лий Мюнсън – изследовател към Comparitech.com.

Смята се, че това е само първата стъпка в тази стратегия на Twitter. От компанията са се зарекли да продължат с чистенето в опит да направят сайта максимално обективен.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Автоматична защитата срещу спам
Автоматична защитата срещу спам
3 години

Колко ли профили ще артисат, ако от Facebook решат да направят подобна чистка?