От Twitter са били изтрити повече от 70 милиона фалшиви акаунта през май и юни. Това разкрива представители на социалните мрежи.

Оказва се, че за последните два месеца в Twitter определено са положили усилия да премахнат колкото се може повече фалшиви профили. Всъщност сметките показват, че дневно от социалната мрежа са били премахвани по около 1 млн. акаунта.

„Когато всички разберат за нещо подобно, първата реакция е да попитат как не са го направили преди“, споделя Авишай Завозник – лидер на отдела по защита към Imperva. „Отговорът е прост – тук трябва да се намери балансът между загубите и поетия риск.“

Определено думите на Завозник кореспондират с последствията. Докато потребителите се радват на солидното изчистване на социалната мрежа, то това не се отрази особено добре на Twitter на стоковата борса. Всъщност акциите на компанията са паднали с 9.8%.

„Фалшивите профили са в основата и на фалшивите новини. Никоя социална мрежа не иска да има повече от тях“, допълва темата Лий Мюнсън – изследовател към Comparitech.com.

Смята се, че това е само първата стъпка в тази стратегия на Twitter. От компанията са се зарекли да продължат с чистенето в опит да направят сайта максимално обективен.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Автоматична защитата срещу спам
Автоматична защитата срещу спам

Колко ли профили ще артисат, ако от Facebook решат да направят подобна чистка?