В WhatsApp е забелязана нова схема за измама

1
96
Вирусната лаборатория на ESET откри нов вид интернет измама, при която на потребителите на WhatsApp им се предлага активиране на функцията за видео разговори.

Твърди се, че потребителите на месинджъра получават съобщения с предложение за активиране на видео разговорите в приложението.

В случай на натискане на бутона „Активиране на видео разговори сега“, във вид на проверка на активността на потребителя се поставя условие той да препоръча даден сайт на десет от контактите си или на пет групи в WhatsApp.

В тази връзка трябва да се отбележи, че функцията за видео разговори на WhatsApp бе обявена в края на 2015 г., но все още не е вградена в приложението. А спамерите използват разпространената тема за привличане на жертви към измамен сайт.

Според сведенията, когато потребителя се опита да извърши видео повикване, той получава съобщение, че регистрационните данни са остарели.

При натискане на бутона „обнови сега“, потребителят автоматично се регистрира за скъпи SMS услуги: при всяко входящо съобщение се одържат пари от сметката на потребителя.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "В WhatsApp е забелязана нова схема за измама"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bure_s_barut
bure_s_barut

Не одържат, а удържат. 😉 Използвайте проверка на правописа!