В Windows 10 се появи тъмна тема на оформлението

6
2002

Преди няколко седмици, ръководството на Microsoft заяви, че от април 2018 година, операционната система Windows 10 ще престане да бъде ключов продукт за компанията. Обещаха, че тя ще продължи да получава нови функции и възможности, но вече няма да е в такива големи количества, както преди. Днес журналисти са установили, че в последното тестово издание на Уиндоус се е появила тъмна тема на оформлението, която засега работи само в някои приложения.

Компаниите Google и Apple не бързат с въвеждането на тъмни теми в iOS и Android, така че Microsoft е решила да действа. Журналисти от Windows Central са установили, че в последната тестова разработка в рамките на програмата Skip Ahead се е появил новият външен вид, който може да се активира чрез промяна на два параметъра в системния регистър. В бъдеще, вероятно в настройките ще се появи и специален превключвател, който ще позволи изпробването на нововъведението от всички желаещи.

Въпреки това, феновете на Уиндоус бързо са открили бъдещото нововъведение и вече са започнали да го обсъждат в тематичните форуми. Макар, че новият дизайн е достъпен единствено в приложението Explorer, той скоро вероятно ще стане достъпен и в друг софтуер, включително и в браузъра Edge.

Във всеки случай, потребителите на Windows 10 ще могат да изпробват тъмната тема на оформлението чак през есента на 2018 г., тъй като съответната функция ще се появи в обновлението Redstone 5, пускането на което се очаква да излезе най-скоро през есента. Появата на нов дизайн в операционната система – това е добре, защото винаги е хубаво, когато потребителят има възможност за избор. Не е изключено, разработчиците дори да са добавили специална настройка, която автоматично да променя външния вид на интерфейса на OS в зависимост от времето на деня.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари